torstai 5. heinäkuuta 2012

Bloodsport 3 (1996)

Vuorossa on toinen Daniel Bernhardtin tähdittämistä Bloodsportin jatko-osista ja mies teki niitä vielä yhden tämän jälkeen, mutta ymmärtääkseni hän esittää siinä eri hahmoa ja kyseinen elokuva ei siten ole jatkoa tälle elokuvalle. En tietääkseni ole nähnyt tuota neljättä osaa, tai en ainakaan muista nähneeni, joten jos edellinen kertomani ei ole totta niin suokoon se minulle anteeksi.

Jotenkin hassua on, että ainakin vielä tätä kirjoittaessani IMDb kertoo connectioneissaan Bloodsport kakkosta seuranneen neljännen osan ja neljättä osaa edeltäneen kakkosen, mutta kummankaan kohdalla ei ole mainintaa kolmannesta. Samoin ykkösosan connectioneista puuttuu tämä kolmonen, mutta nelonen mainitaan. Kolmannen, eli juuri tämän osan kohdalla ei puolestaan ole edes koko connection-kohtaa, joten miksi sinua syrjitään Bloodsport 3?

Koska edellisessä osassa taistelulajien mestari Sun (James Hong) kertoi Alexin (Daniel Bernhardt) tarinaa takaumana ja ymmärrettävästi Sunin näytettiin ikääntyneen reippaasti tarinan kerronta-ajankohdan ja varsinaisen tapahtuma-ajan välillä, niin kyse ei ole ihan hetki sitten sattuneesta muistosta. Ellei Sun ollut istunut liikaa kaimansa alla. Joten eikö olekin loogista että tässä elokuvassa Sun ei ole kasvanut siihen edellisen elokuvan ikään saakka, mutta tulee silti kuolemaan tehden edellisestä elokuvasta valehtelijan. Kaiken lisäksi Alexilla on tässä vaiheessa pieni poika jollaista ei aiemmin ollut, sijoittaen tämän elokuvan useamman vuoden kakkososan jälkeiseen aikaan ja silti se kerrotaan jälleen takaumana. Oletko se sinä George Lucas joka olet tämän elokuvan kirjoittanut? No pääasia on, että nyt lajityypille uskollisesti Alex voi lähteä perimään silmää silmästä kun kostoretki alkaa ja minnekäs muualle se suuntautuu kuin uuteen kumiteen. Sunin kuoleman takana on kumiten järjestävä limainen bisnesmiljonääri Duvalier (John Rhys-Davies), joka tahtoi pakottaa Alexin kilpailuun ja kun Alex kieltäytyi Sunille kävi kuten kävi, joten nyt Duvalier haluaa puolestaan pitää Alexin poissa kisoista jotta näkisi oman suojattinsa The Beastin (Nicholas Oleson) voittavan. Muussa tapauksessa Duvalier soisi The Beastin nuijivan Alexin pannukakuksi.
Alex voittaa.

Vaikka tässäkin elokuvassa on käytännössä hyvin yksinkertainen tarina käytössä, niin se esitetään niin sekavasti ettei välillä tiedä (tai välitä) missä maa missä taivas ja täten sitä vain toivoo tappelukohtausten olevan taidokkaasti tehtyjä. Tokihan siellä jalka nouseekin niin lennokkaasti, että oikein rupeaa hävettämään oma sohvaperunakunto, mutta liian harvoin ja liian rutiinilla ne toimintaosuudet suoritetaan jotta niistä jaksaisi suuremmin innostua.

Ja jos kakkososassa piti jotenkin huvittavana sitä, että James Hong pistää pahiksia ketoon, niin ainakin hän sai tehdä siinä jotain. Tässä elokuvassa Hongin rooli on kirjaimellisesti vastata puhelimeen joka räjähtää. Sen jälkeen hänet nähdään vielä yhdessä silmänräpäysmuistossa (molempien kohtausten yhteispituus taisi jäädä yhteen minuuttiin tai alle), mutta ei mitään muuta ja se on kova pettymys se.

Keskinkertaisen elokuvan keskinkertaisen jatko-osan keskinkertainen jatko-osa ja siinä suhteessa askeleet vievät vain alaspäin.

Tähdet: *
Bloodsport 3

2 kommenttia:

KimSjopi kirjoitti...

Hmm... En tiedä, onko tämä oikea osoite jättää tämä, mutta ehdottaisin, että tekisit arvostelun sellaisesta elokuvasta, kuin The Mothman Prophecies. En tiedä, oletko nähnyt, mutta voin kertoa, että ikärajastaan huolimatta, on se yksi maailman pelottavimmista ja karmivimmista elokuvista.

...noir kirjoitti...

Olen nähnyt ja kuinka ollakaan minulla on se Richard Gere collection-boksissa Sakaalin ja Syksy New Yorkissa rinnalla.
Kyllä minä voin sen lähitulevaisuudessa ottaa esille.