perjantai 30. marraskuuta 2012

It's a trick. Get an axe

Arimanilla on vuosittainen varastontyhjennysmyynti meneillään, mikä tarkoittaa asteittaista nousua alennusprosenteissa ja vaikka kieltämättä kyseisellä liikkeellä on elokuvien suhteen hinnat muutoinkin aikalailla kohdillaan, niin tämä loppuvuoden ale on aina mainio tapa hankkia kokoelmiin etenkin sellaisia elokuvia joiden ostamisen suhteen on empinyt ja joita hankkisi kenties enemmänkin esimerkiksi sarjojen aukkojen paikkaamiseksi. Toki sieltä löytää hyvääkin kamaa, mutta itselleni edellä mainitut syyt lienevät suurin peruste ostaa tällä tavalla elokuvia, kuin tarkoituksella hakea ns. laatuelokuvia.
Koska en tarkoita äskeistä Arimanin mainokseksi, niin vastapainoksi mäkätän siitä, että saisivat paremmin pitää huolta siitä, että kaikista elokuvista olisi ainakin jonkinlainen kuva tarjolla, kun välillä ostos on aikamoista sikaa säkissä.

HIGHLANDER on tietenkin se Queenin tahdittama päänkatkomis-elokuva joka osoittaa, että numero yksi tulee nähdä monikossa. Ekstrojen perusteella sama Director's cut-versio löytyy suomijulkaisunakin, vain erilaisella kannella varustettuna.

UNIVERSAL SOLDIER: REGENERATION on näemmä "Universal Soldier-elokuvasarjan paras osa". Wh-wha-what? Tarkoittaako tämä sitä, ettei Universal Soldier III: Unfinished Business olekaan se paras?

SAHARA on elokuva josta olen nähnyt arviolta kymmenisen tai alle minuuttia kunnes vaihdoin kanavan takaisin edelliseen vaihtoehtoon. Tuossa ajassa ehdin nähdä Penelope Cruzin kaivossa, joten kyseessä täytyy olla mestariteos. Mutta tässä tuplassa BANDIDAS on se syy miksi tämän otin. Aika heppoisesta ja ontosta kevytseikkailusta on kyse, mutta Cruz ja Salma Hayek yhdessä on kuin toteutunut märkä uni.

Ennen SMOKIN' ACESia pidin Jeremy Pivenia hädin tuskin keskitason sivuosanäyttelijänä, mutta tämän, omasta mielestäni julkaisuvuotensa parhaimman toimintaelokuvan pääosassa (tai oikeastaan kaikki elokuvassa olevat ovat sivuosassa) Piven on sydäntäsärkevän hyvä ja näin ollen en enää pidä häntä hädin tuskin keskitason sivunäyttelijänä, vaan ihan hyvänä sellaisena.

Sitten sopivasti alkaneen lumimyrskyn saattelemana saapuu SANTA'S SLAY jossa paha pukki on paha pukki, mutta kovin hauska tai hyvä ei elokuvansa ole.

Öö, okei. Niin ahkerasti kuin jaksankin dissata Resident Evil-elokuvia, niin jälleen yksi sellainen päätyi luokseni, kun RESIDENT EVIL: APOCALYPSE aiheuttaa tahatonta koomisuutta. No ne pari jo entuudestaan hyllyssä olevaa häiritsevät ja vaativat kokoamaan koko sarjan jotta voin sitten vaikka antaa ne pois.

Aika makealla, joskin moneen kertaan varioidulla kansikuva-aiheella meitä lähestyy SHROOMS jota pikkusiskoni joskus muinoin minulle suositteli, joten miksipä ei.

WAZ ja ANAMORPH ovat trillereitä jotka molemmat olen aikoinaan halunnut katsoa näyttelijöidensä vuoksi ja tällä tarkoitan tietenkin Anamorphin Scott Speedmania. Hahaha! Voi luoja. Speedman ja Wazin Seitsemän-vertaukset kuitenkin saivat lykkäämään elokuvien katselua ja näin ne unohtuivat pitkäksi aikaa, kunnes nyt paha nosti jälleen päätään.

Punkkikauhua johon ei liity Dave Vanian esittelee TICKS, josta luin joskus kauan sitten Fangoriasta ja nyt viimein sain liikkuvan kuvan lehden rinnalle.

Ja lopuksi Chuck on Chuck, sillä hän on YHDEN MIEHEN ARMEIJA.

2 kommenttia:

Mörri kirjoitti...

Ite en kyl yhtään lämpee Resident evileille, mutkun näin just jossain netissä koko setin noin kympillä, niin kummasti aloin miettiä pitäiskö niille vielä antaa armo ja kattoo ajatuksen kanssa.

...noir kirjoitti...

En minäkään, että sen pitää olla todella halpa jotta sellaisen itselleni ostaisin.

Okei, on niissä yleensä joitakin hyviä biisivalintoja ja Milla Jovovich on varsin hyvä toimintastara (kunhan vain saisi alleen parempia elokuvia).