keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Lumikenttien sankari (Iron Will, 1994)

Muistatteko Hill Street Bluesista sen kyttäparin Renko ja Bobby? Renkohan oli se joka meni varmaan joka jaksossa p*skalle sanomalehden kanssa.
Tiesittekö, että tämä duo oli niin suosittu, että heille suunniteltiin omaa spin off-sarjaa, joka ei toteutunut, mutta toimi kuulemma yhtenä innoittajana Miami Vicelle. Huisaa!
Ai niin, Renkoa esittänyt Charles Haid on ohjannut Lumikenttien sankarin.

Vuonna 1917 Will (Mackenzie Astin) tykkää kiitää lumihangilla koiravaljakon avustuksella, mutta Valkohammas,,, ei kun sori, se onkin jokin toinen koira joka ei oikein diggaa Willista. Willin perhe on tietenkin rahan tarpeessa ja hän miettii Luke Skywalkerin tavoin, että kohtalonsa lienee sijaitsevan jossain tuolla muualla. Tarjolle tuleekin koiravaljakkokisa jonka voittaminen toisi perheelle toivottua rahaa ja kun isä menee kuolemaan hukkumalla, niin samaisen kisan ykkösaseman saavuttaminen myös todistaisi muille kuten myös Willille itselleen mikä hän on miehiään. Ja se koirakin pitää nyt Willista.

Lumikenttien sankari on taas niitä Disneyn eläin ja ihminen-elokuvia joiden kohdalla ei tarvitse suuremmin päätään rasittaa, mutta toteutus on kaikesta liukuhihnamaisuudestaan niin onnistuneesti raiteillaan, ettei sitä osaa suuttuakaan koska ihan mielellään tälläisen lopputeksteihin asti katsoo. Vanhemman menetys, surun voittaminen ja siinäpä se. Taattua Disneytä.

Tietenkin se riski tässä jos se ei ole rikki-toteutustavassa on, että jopa kesken elokuvan saattaa luulla katsovansa jotain toista tuotosta.

Musiikki muistuttaa muutamaan otteeseen todella vahvasti Tähtien Sodasta ja katsotaanpa tässä lopussa, että miltä se Charles Haid näyttikään Hill Street Bluesissa:
Sanomalehti kädessä, eli taitaa olla menossa p*skalle.

Tähdet: ***
Lumikenttien sankari

Ei kommentteja: