perjantai 28. helmikuuta 2014

TV Thursday: paras animaatiosarja

"....mikä on sinun suosikkianimaatiosarjasi?"

He jotka minut tuntevat ja oletettavasti hekin jotka ovat enemmänkin tätä blogia lukeneet, tietävät minun pitävän suuresti animaatioista ja varsinkin vanhemmista Disney- sekä Warner Bros-piirretyistä, kuten myöskin 80-luvun ns. toiminta-animaatioista. Niin ja muuten, mielestäni sana piirretty ei ole laisinkaan alentava/lapsellinen kuvaus animaatioista (siis ei nukke, tms. -tapauksista), mutta koska on heitäkin joiden mielestä esimerkiksi sarjakuvalla ja graafisella novellilla on suunnaton ero, niin hei c'mon ihan oikeasti, ei niillä ole sellaista eroa jotta kannattaisi tuohtua.
Mutta kuitenkin, koska minulla oli muksuna onnekkaasti pääsy Sky ja Super channeleiden ihmeelliseen maailmaan, altistuin kenties normaaliakin enemmän etenkin kaikenlaisilla G.I. Joen ja Transformersien kaltaisille tapauksille, jolloin etenkin lauantaiaamut olivat oikeasti ilon ja onnen täyttymystä.
Kasvaminen tv:n kalvoanimaatioiden parissa on varmasti osasyyllinen siihen, etten ole koskaan ollut aivan samalla tavalla innostunut elokuvamuotoisista piirretyistä, taikka varsinkaan nykyään niin kovassa suosiossa olevista tietokoneanimaatioista. Mikä ei tietenkään tarkoita etteivätkö pitkät piirroselokuvat ja kompuutterivisiot pystyisi tarjoamaan jopa täydellisyyttä, mutta jos kättä väännetään selän taakse ja vähemmälläkin käsketään valita, niin kyllä minä aina He-man and the Masters of the Universen valitsen muiden sijasta. Pelkästään sen herättävät muistot lapsuudesta riittävät tulkinnanvaraiseen ykkössijaan.

1 kommentti:

Occo kirjoitti...

Kunnioitusta herättävä setti, itseltäni noista löytyy ainoastaan Knatterton.