perjantai 7. helmikuuta 2014

TWA lento 847 kaapattu (The Taking of Flight 847: the Uli Derickson Story, 1988)

Lento Ateenasta Lontooseen ei toteudu odotetusti, sillä terroristit kaappaavat koneen ja haluavat tehdä ilkeyksiä. Onneksi koneessa on lentoemäntä Uli (Lindsay Wagner) joka osaa puhua yhteistä kieltä pahiksien kanssa ja täten juttelee heidän kanssaan.

Tositapahtumiin pohjautuva TWA lento 847 kaapattu sai konsulttiapua oikealta Uli Dericksonilta, joten kenties tässä voi uskoa elokuvan esittävän tapahtumia oikein ainakin yhden näkökulman kautta, mutta hyvää elokuvaa se ei saa aikaiseksi. En siis yhtään epäile etteikö Derickson olisi oikeasti kokenut tilannetta siten kuin miten se esitetään, sillä onhan kyseessä tapahtumasarja joka helposti sekoittaa ajattelua, mutta kun elokuvan panttivangit esitetään vain killteinä hymypoika ja -tyttöpatsaiden malleina ja terroristit ilkeästi ympäriinsä mulkoilevina hikisinä hapannaamoina, niin puolueelliselta ajattelulta ei voi välttyä. Ja kun Derickson ainakin tuntuu muistelevan olleensa ainoa joka pysytteli tyynenä alusta loppuun ja voitti tekemättä oikeastaan mitään pahimmista pahimman puolelleen, niin liekö rouva nyt sittenkään muistanut tapahtumia oikein. No kyllähän ne toiset saattoivat olla silkkaa tuhmuutta ja toiset halipusutyyppejä, että samapa se, mutta kun sille tielle lähdetään heti ensisekunneilla niin todellisuudesta välittämättä on tämä elokuvana masentavan ennalta-arvattava ja pinnallinen. Siispä mustavalkoisia hahmoja ja kaikki muut paitsi valkoisen vallan edustajat ovat epäilyttäviä ja kukaan ei tunnu yrittävänkään tuoda rooliinsa muuta kuin sen yksisanaisen ranskalaisen viivan joka hänen henkilökuvauksenaan on:
- Paha
- Hyvä

Selailin tuossa sivussa tämän tv-elokuvan ohjanneen Paul Wendkosin filmografiaa ja enimäkseen televisiolle töitä tehnyt mies on näköjään saanut Suomen markkinoille useitakin tekeleitään, sillä niin monen tuotoksen olen minäkin nähnyt joko televisiosta taikka videolta. Valitettavasti yksikään niistä ei palauta mieleen hyviä muistoja, joten taitaa olla niin, että kun ennen tv-elokuvaa käytettiin negatiivisena kuvauksena osoittamaan vuorossa olevan laadun olevan jotenkin teatterielokuvaa heikompi, niin Wedklosin mitäänsanomattomat kikkareet olivat yksi sen näkemyksen varmistajista. Tosin se on myönnettävä, että yhden miehen elokuvista haluaisin todellakin nähdä.
Silllä herpes ei ole saanut ansaitsemaansa huomiota.

Tähdet: *
TWA lento 847 kaapattu 

4 kommenttia:

Tuoppi kirjoitti...

Miksi ne kaapparit ei koskaan mene sellaiseen koneeseen, joka alunperinkin lentää sinne minne he haluavat mennä... :D

...noir kirjoitti...

Sen leffan minä katsoisin.

Terroristi: "Nyt käännätte koneen kohti Jämsää taikka räjäytän pommin."
Kapteeni: "Sinnehän me oltiin koko ajan menossa."
The end

Anton von Monroe kirjoitti...

Solis ollu hyvä kuva. Lyhyt.

Occo kirjoitti...

Tämä nimenomainen kaappaus tuntuu inspiroineen useampiakin jöötinpuskijoita. Mieleen muistuu Chuck Norrisken tähdittämä Delta Force.