maanantai 13. heinäkuuta 2015

Tokyo Gore Police (Tôkyô zankoku keisatsu, 2008)

Lähitulevaisuuden japanissa poliisivoimat ovat yksityistetty, mutta kummallakaan, niin tapahtuma-ajalla kuin yksityiskyttä-ideallakaan ei ole yhtikäs mitään merkitystä elokuvan tapahtumien suhteen, sillä v*tut tässä välitetään koska mitäkin tapahtuu ja kuka niistä tapahtumista vastaa.
Sekoboltsit kiinnittävät itseensä moottorisahoja ja viipaloivat kenet haluvat, jolloin kytät pyrkivät omalta osaltaan paloittelemaan murhaajat. Visvaa lentää, sinne tänne säntäillään ja missään ei ole yhtikäs mitään järkeä, koska tärkeintä on ollut saada aikaiseksi 110 minuuttia pitkä ripulinen strobovalokohtaus.

Kyllä nuo japanilaiset elokuvantekijät hallitsevat överiksi vetämisen taidon ja sitä Tokyo Gore Police on. Tällä kertaa sitä on tosin aika vaikea pitää suurenakaan plussana, saati laisinkaan positiivisena asiana, sillä kuulemma kahdessa viikossa kokoon saatettu elokuva näyttää siltä miltä tekoon kulutetun ajan perusteella kuulostaa, eli hätäisten vedetyltä kuin pisumäärän huomioiden liian aikaisin kiinni vedetty sepalus. Tokyo Gore Police on alusta loppuun saakka täynnä kaikenlaisia nesteroiskeita, Wayne's Worldin extreme closeupin kaltaista harkitsematonta kuvausta ja kokonaisuutena energiajuomapäissään olevien adhd-kakaroiden keskittymiskyvyttömyyttä. Silkkaa epileptistä sotkua.
Jonkin vartin verran tälläinen elokuvallinen Atari Teenage Riot jaksaa naurattaa, mutta viimeistään 16 minuutin kohdin alkaa jo väsymys ja välinpitämättömyys painaa kun huomaa, että eipä mikään tunnu miltään koska mikään ei ole mitään. Tokyo Gore Policesta tulee mieleen työpaikka jonka pomohenkilöt ovat kaikki lomalla samanaikaisesti ja vaikka ajatus vapaudesta ilman minkäänlaisia käskyttäjiä hönkii ilohuuruja niin kyllä sitä pian tajuaa, että ilman jonkinlaista ohjaajaa ei mikään oikein tunnu tulevan valmiiksi ja sekin puolivillaisesti pahasti aikataulusta myöhässä.
Onhan tässä joitakin mainioita ideoita. Esimerkiksi pidän kovasti elokuvan samuraikyttälookista ja onhan siinä hysteerikkotunnelmassa hauskojakin hetkiä, mutta edes jonkinlaista satunnaisuudet yhteen sitovaa lankaa olisin kaivannut mukaan, ja jos ei sitten sitä, niin olisivat edes tehneet gore-efekteistä hieman vakuuttavampia kuin pelkkää supersoakersuihkutusta. Eipä ne kömpelöt kuminaamaritemput jaksa hirveästi innostaa kun niihin ei tunnuta olleen panostettu yhtään Tiimarissa käyntiä enempää (lepää rauhassa Tiimari) ja suttuvaloilla sun muulla yrjöllä kun koetetaan vain Roland Emmerichin Godzillan jatkuvan sateen tavoin piilottaa kehnoutta, kuin iloita niiden riehakkaasta typeryydestä (ja tämä sentään on elokuva jossa on mukana nainen jonka alaruumin on allagaattorin, tms. nassu). Olisitte nyt käyttäneet edes kolmannen viikon.

Se mikä minua erityisesti kismittää tässä elokuvassa on se, että kaikki metalliosat näyttävät kumilta. Mitä ne varmasti ovatkin, mutta niiden ei ole tarkoitus olla.

Jos haluaa sekoilevaa nippongorea, niin kyllä esimerkiksi jokin Riki-Oh on mielestäni suositeltavampi kokemus. Vaikka se on myöskin alusta loppuunsa saakka aikamoista poukkoilevaa tuubaa, on se myöskin jotain joka edes vaikuttaa tarkoitetun täyspitkäksi elokuvaksi. Tokyo Gore Police on vitsi jota kerrotaan liian pitkään ja se saakin tuumimaan, että se lyhytelokuva (no, lähes tunnin pituinen lyhytelokuva) josta tämä on venytetty uusintaversio on arvatenkin huomattavasti paremmin toimiva. Mukaan tungetut muka hauskan satiiriset mainokset vain korostavat irtonaisuutta ja keskittymisongelmallisuutta, varsinkin kun ne ovat järjestään yhtä juosten kustuja kuin mikä tahansa muukin mukana oleva. Olisivat pyytäneet Paul Verhoevenia avuksi, kun kerran Robocop ja Starship Troopers ovat selvästikin olleet niiden mainoksien innoittajina.

Eihi Shiina menee ihan hukkaan tässä elokuvassa. Hän osaa tehdä muutakin kuin vain näyttää hämmentyneeltä.

Ei ole japanilaisessa (metallisessa) bodyhorrorissa näemmä vieläkään Tetsuon voittanutta.
Ja kuitenkin, on tämä vartin ajan ihan mainiota hubaa.
Minua hieman potuttaa se etten pidä tästä tämän enempää, kun se kuitenkin äkkiseltään vaikuttaa aivan ihanalta roskalta.

Tähdet: **
Tokyo Gore Police

3 kommenttia:

Tuoppi kirjoitti...

Tokyo Gore-Tex Police.

...noir kirjoitti...

Al Gore Police

Occo kirjoitti...

Tuli kyllä itelläkin vähän Ritalinia ikävä tämän ADHD-virityksen matkassa.