tiistai 24. marraskuuta 2015

Bermuda Tentacles (2014)

Air Force One putoaa myrskyssä keskellä Bermudan kolmiota ja presidentti (John Savage) katoaa alueelle pelastussukkulan matkustajana. Luonnollisesti myrskyn laannuttua armeija lähetetään pelastustoimiin, johdossaan tiukkaakin tiukempi amiraali Hanson (Linda Hamilton), joten Mmmbopia ei tällä matkalla suvaita. Onneksi oikeaksi kädeksi määrätty kapteeni tai jotain sinnepäin Trip (Trevor Donovan) on tunnettu juuri kuolemaa aiheuttavista uhkarohkeista tempuista, joten hän on loogisin valinta tehtävään joka tässä vaiheessa kaikkien tietäen on vain nostaa merestä kelluva pelastuskapseli kannelle. Gungho-kaliiperin sankari on kyllä tarpeen, sillä eihän se missio nyt tietenkään niin yksinkertainen ole, koska merestä tulla pulpahtaa esille aivan samperin isoja murhaavia matoja. Joiden visuaalisena esikuvana uskon olevan lonkerohentain sijaan James Cameronin Abyss:
Tämä ihan vain läpikuultavan runkon vuoksi. Joka tosin lienee perustellumpi jonkinlaisena merkkinä lonkero-olentojen merenalaisesta elämästä.
Ai se Trip onkin kersantti, ei kapteeni.
No kuitenkin, presidentin pelastuskapseli on tietenkin uponnut syvälle mereen ja keskelle näitä kiukkuisia lonkeroita, joten teknologian huippua edustava sukellusvene matkaan. Hei muuten, Abyssissa oli esiteltiin uudenlaista syvänmerenteknologiaa ja tavattiin vetisiä avaruusolentoja, jollainen se Bermuda Tentaclesin monsteri on. Tämän elokuvan huipputeknisen sukellusveneen nimenä on Prometheus, joka tietenkin on myös Alien-sarjaan kuuluvan Ridley Scottin elokuvan titteli ja Abyssin ohjannut James Cameronhan vastasi samaan sarjaan kuuluvasta Aliensista. Lisäksi tässä elokuvassa esiintyy Linda Hamilton, joka on näyttelijänä tietenkin tunnetuin kaikkien aikojen parhaimmasta elokuvasta Dante's Peak, mutta hän taisi olla mukana missä lie pikkuroolissa myös jossakin Terminatorissa, joista kaksi ensimmäistä ohjasi kukas muu kuin James Cameron. Taisipa Hamilton olla myös jossain vaiheessa naimisissa Cameronin kanssa. Miettikääpä sitä.
Mutta jos nyt Cameronin mailla liikutaan niin jalkoihin kannattaa vetää Piranha: the Spawning, sillä vaikka se Abyss ehkä on toiminut jonkinlaisena esikuvana niin laadullisesti ollaan huomattavasti enemmän lentävien tappajien seurassa.
Sitten ammuskellaan kohti lonkeroita ja lonkerot lävistävät sotilaita. Lopetellaan vielä Independence Daylla.

Ensimmäinen asia joka yllätti tätä elokuvaa katsoessa oli huomata kuinka Linda Hamilton on vanhentunut, mutta sitten sitä samalla ymmärsi että hänhän näyttää vain ikäiseltään ja tajusi, että jos joku on tässä elokuvassa vanhentunut enemmän kuin kuuluisi on se Jamie Kennedy:
Kuvassa Jamie Kennedy tässä Bermuda Tentaclesissa ja vuoden 2005 mestariteoksessa, Son of the Mask.
Kennedy näyttää siltä kuin hänen pitäisi olla jossain Emmerdalessa.

Bermuda Tentacles on tuttua Aylumia ja eipä näistä oikein keksi juuri mitään sellaista sanottavaa jota ei olisi jo lukuisien muiden samanlaisten elokuvien kohdalla todennut. Efektit ovat sysirumia, mukana on tutkan ulkopuolelle pudonneita tuttuja nimiä katumassa uransa suuntaa ja tekemässä ilotonta työtä pelkästä rahasta, on pökkelemöistä esiintymistä, on aivokuolleisuutta aiheuttava tarinaa, on paremmilta ryöstelyä ja on oikeastaan ajoittain aika hauskaa katseltavaa, kuten ne yleensä muulloinkin ovat. Suurin ongelma joka tälläisiä roskaelokuvia nykyään tuntuu vaivaavan (ja niistä kärsivät eritoten Asylum tekeleet) on se, että vaikka ne tottakai tehdään vain pikaisen rahastuksen vuoksi, niin nyttemmin kun ne pyritään tekemään tarkoitukselliseksi, muka itseironiseksi roskaksi, menetetään se suurin ilo joka syntyy kun kykyjen puutteesta johtuvat vahingot luovat viihdyttävyyden. Eivät nämä Asylumin elokuvat nykyään juuri Robert Rodriguezin teoksista eroa kuin budjetin suhteen, sillä samalla tavalla tehdään tilauksesta roskaa.
Siispä jos Asylumin leffat maittavat, on tämä ihan kelvollinen lisä sinne muiden joukkoon. Ja onhan tässä sentään se pelastus, että vauhti on sopivan ärhäkkä jotta ei suuremmin jää murehtimaan sitä kuinka taas kerran näkee jotain jo koettua.

Tähdet: **
Bermuda Tentacles

4 kommenttia:

...noir kirjoitti...

Jamie Kennedy näyttää tässä elokuvassa Peter Jacksonilta.

Tuoppi kirjoitti...

Niin muuten näyttääkin.

Anton von Monroe kirjoitti...

Abyssin lisäksi kuulostaa Deep Risingilta. (Joka muuten niistä kahdesta on parempi leffa.)

...noir kirjoitti...

Liekö Abyss ja Deep Rising kovinkaan verrannollisia keskenään. Tietoisen kieli poskessa tehty monsterikauhistelu vastaan vihepipertävä moraalisaarna.