tiistai 10. marraskuuta 2015

The Courier (2012)

Kun jotain pitää toimittaa jonnekin, varmasti ja ajoissa, on kuriiri nimeltä Kuriiri (Jeffrey Dean Morgan) paras vaihtoehto. Selvästikään hän ei työskentele Postissa. Ba dum tss!
Kuriiri ei välitä mitä kuljettaa, kunhan kuljettaa ja saa maksun siitä. Tästä syystä hän on etenkin hämärähenkilöiden suosiossa ja nyt hän saa tehtäväkseen viedä salkku mystiselle henkilölle nimeltä Evil Sivle (näyttelijäpaljastus on olevinaan yllätys. Se menee hieman sinne Guy Ritchien Revolverin apajille). Niin ja ihan tosi hei, Evil Sivle? Miksei vaikka mr. Bad?
No kuitenkin, ongelmana on se, että kukaan ei tiedä mistä herra Sivlen löytäisi, tai edes sitä miltä hän näyttää, joten osoitteen löytäminen osoitteettomalle voi osoittautua hankalaksi. Niin ja tottakai Kuriirin lähimmäisiä kaapataan varmistamaan miehen tottelevaisuus ja aikarajakin pistetään.
Kaikki pelkäävät Sivlea ja sitä jankataan niin tarmokkaasti Keyser Sözea mukaillen, että välillä tuntuu kuin miehestä puhuttaessa näyttelijät lukisivat väärää käsikirjoitusta.
Sitten... no, tapetaan aikaa ja kuljetaan kaikkialle kävelyvauhtia.

Kovasti heitetään soppaan itämafiaa, palkkatappajia, miehiä ilman nimeä, mallinaisia, ammuskelua, takaa-ajoja, kidutusta, salaperäisiä salkkuja, mukamas juonikoukeroita, hyviä/persoonallisia näyttelijöitä (Mickey Rourke, Mark Margolis, Miguel Ferrer, etc.), supermystinen superroisto ja kaikkea muuta mitä vaaditaan kun haluataan saada aikaiseksi turboahdettu ajatteleva toimintaelokuva.

The Courier on kuin Transporter jossain hevosrauhoittavissa.

Ja lopputwisti haisee niin vahvasti jälkiajatuspäälleliimaukselta, että melkein kyynel tulee.

Tähdet: *
The Courier

2 kommenttia:

Graduated Cylinder kirjoitti...

Heh, tuosta sanaleikistä tuli mieleen että aikoinaan "Isä Dowlingin mysteerien" eräässä jaksossa ilmeni että apulaisnunnan konfirmaationimi tms oli Sivle.

...noir kirjoitti...

The Courierissa Mickey Rourke esittää Elvis-imitaattoria, että siinä yksi Sivle lisää.