maanantai 9. marraskuuta 2015

You're going to have to use your brain, which is going to hurt because it's the weakest muscle in your body

Ennen seuraavaa ns. elokuva-arvostelua pistän tähän väliin esittelyyn tuoreimmat aihepiiriä sivuavat hankintani.
Viimeisimmät ostokset ovat olleet musiikki- ja pelipainotteisia, ja tälläisiä ne ovat:
Synthesizer Megahits 3 ei sisällä yllätyksiä tälläistä kamaa kuunteleville, sillä Take My Breath Away, Unchained Melody ja esimerkiksi Theme from Out of Africa ne tältäkin levyltä löytyvät.
Gino Marinollo Orchestra on tuttu itselleni useammankin syntikkakokoelman kautta ja niiden perusteella oletin tämänkin Gino Plays the Bluesin olevan samanlaista smoothsynailua, mutta vaikka siellä kyllä syntikka pehmoileekin niin sellaisen tavaran sijaan kyse on tavanomaisesta big band-tyylisestä eläkeläistansseista. Aivan kauheita versioita Gary Mooren ja Eric Claptonin kappaleista.
22 Famous Western Film Tracks sisältää tunnusmusiikkierikoisuuksia kuten A Fistful of Dollars, The Man With the Harmonica, For a Few Dollars More ja erityisen ison kiven alla lymyilevän The Good, The Bad and The Uglyn. Dodoakin harvinaisempaa siis.
100% Hits Tarantino on varsin mainio kokoelma tuohon ohjaajanimeen yhdistettävien elokuvien sisältämistä musiikeista, mutta ihan oikeasti, Julliete Lewis? Duanne Eddy? Dick Dale and His Del-Toness? Chuck Berrykin on The Chuck Berry. No, mitä muuta voi odottaa levyjulkaisijalta jonka muut tuotteet tuntuvat olevan vain jotain hikisiä trancekokoelmia.
18 Famous Film and TV Themes vetää erikoisuuksien kohdalla vertoja edellä mainitulle westernkokoemalle, sillä esimerkiksi Miami Vice ja Hill Street Blues ovat sellaisia undergroundjuttuja etteivät edes morlokit niitä löydä. Ja kuka muka on koskaan kuullut kappaleesta nimetä Axel F? Ei kukaan, that's who.
Vangelis Themes on hieman kuin Vangelis aloittelijoille, sillä vaikka kokoelma on erittäin hyvällä maulla koostettu, niin enemmän kuin yhden levyn mieheltä kuulleet eivät saa mitään uutta koettavakseen.
Pet Shop Boysin Introspective oli jo aikakin hankkia cd-muodossa, kun kasetti ei ole futannut enää vuosiin ja se oli säästettykin enemmän koristeena kuin minään muuna.
Eskimos & Egyptin Perfect Disease on hieman sellaista Jesus Jonesin ja EMF:n kaltaista tanssittavaa poprokkia, mutta jostain syystä se luokiteltiin aikoinaan ysäriteknoksi, mistä lienee syyttäminen levy-yhtiö One Little Indiania. Joka kylläkin on julkaissut varmaan enemmän muunlaista shittiä kuin teknoa, mutta taisi tulla ainakin meilläpäin tunnetuksi Shamenin tanssibiittien kautta.
An Ambient Voyage to the Orient ei ole kyllä ambienttia kuullutkaan, sillä kyseessä  on aivan liian energisen rytmikästä kamaa, mutta kyseessä on aivan julmetun miellyttävää kuunneltavaa ja esitellyistä levyistä eniten soittoaikaa kerännyt.
Concierto de Aranjuez on jälleen yksi Star Inc.-syntikkakokoelmalevy valikoimiini ja levy sisältää klassista musiikkia synanoituna. Klassinen ei oikein istu syntiseen ilmastoon, vaan muuttuu aika juustoiseksi.
Paul Hoganin elokuvaan liittyvä Flipper-peli toimii kuin melkein uusi, mutta on tyypillisten lcd-pelien tavoin ääniltään tuskaa ja pelattavuudeltaan parhaimmillaan 30 sekunnin kokemuksina. Tälläisistä peleistä puheen ollen, oletteko huomanneet millaisia hintoja vanhoista Game & Watch-peleistä saa pulittaa? Siinä saa pistää maksuksi enemmän  kuin paunan lihaa jos sellaisen haluaa.
Ensimmäinen koskaan ostamani PS1-peli on Command & Conquer ja se vaikuttaa ihan ok-peliltä. Minulla kun ei ole ykköspleikkaa niin en tietenkään ole ostellut sen pelejä, mutta olin kuullut että PS3 on yhteensopiva niiden kanssa ja siten olin ainakin harkinnut, että jos ykkösen pelejä tulee vastaan saatan jokusen hankkiakin. Sitten kuulin, että vain osa PS3-malleista on yhteensopiva PS1-pelien kanssa ja kun oma laitteeni ei ohjeissaan sellaista hyvyyttä lupaillut niin päätin unohtaa koko asian. MUTTA! Sitten puolestaan kuulin väitteen, että osa PS3-myllyistä onkin yhteensopiva PS1-pelien kanssa, vaikka sitä ei ohjeissa paljastettaisikaan. Ota tuosta nyt selvää ja niinpä kun näin tuon C und C-pelin kahdella eurolla myynnissä, päätin ottaa sen selon. Peli koneeseen ja kone ilmoittaa, että ei tarvitse muuta kuin luoda sille oma muistipaikka ja se toimii moitteetta.
Nyt hei te pelinörtit siellä, mikä varmaan tarkoittanee Tuoppia, Graduated Sylinteriä ja Corumia (?), kertokaa viisaampina, että jos kerran PS3 hyväksyy mukisematta PS1-pelit vaikka ohjeistus ei sellaista lupaakaan, niin toimivatko PS2-pelitkin siinä? Kysyn tätä siksi, että kun loin sen muistipaikan (eli painoin nappulaa) niin koneeni kysyi (ei toki ääneen) että luodaanko PS1- vai PS2-muistipaikka. Koska se toimi sen ykkösen kohdalla ja kone tarjoaa toistakin vaihtoehtoa, niin voisin sen perusteella olettaa että ainakin jotkut PS2-pelit toimivat PS3:ssa. Miten on, uskallanko ostaa jonkin kokeeksi?
Loppuun vielä kolme PS3-peliä, joista Pirates of the Caribbeanin legoilu on varmaan ainoa jota osaan pelata. Tai no, en varmastikaan osaa, mutta jossa en kuole heti ja usein. No okei, kuolen koko ajan.
Resident Evil 5 tuli hankittua pitkälti siksi etteivät nuo RE-pelit ole minulle varsinaisesti kokemuksina tuttuja ja ihan taatusti tuo vitonen on niistä paras. Voi, ainahan vitososa on kaikista paras, vai mitä Painajainen Elm Streetilla: painajaisten lapsi?
Sitten on vielä Dead Island. Siinä on jotain zombeja.

Ai niin, ostin myös ranskankielisen Aku Ankka-pokkarin, sillä miksipä en.

9 kommenttia:

Graduated Cylinder kirjoitti...

Jännää, tiesin PS3:n ensimmäisten mallien olevan osittain yhteensopiva PS2-pelien kanssa, mutta PS1-yhteensopivuudesta en ollut tietoinen. Vanhat paksut PS3:t ovat osittain yhteensopivia PS2-pelien kanssa mutta uudet PS3:n hoikat mallit eivät sisällä emulaattoripalikkaa.

Tältä listalta löytyy paksujen PS3-mallien kanssa toimivat pelejä:
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_PlayStation_3_backward_compatible_PlayStation_2_and_PlayStation_games


Kauhistuttaa jo etukäteen jos PS3 jonain päivänä hajoaa, kun PS4 ei ole sen kanssa yhteensopiva.

Jossain jenkkien Panttilainaamojaksossa vetivät hyvin välistä kun ostivat kuusi Game & Watch-peliä jollain 250 taalalla.

Tuoppi kirjoitti...

Tässähän on samanlainen meininki päällänsä kuin vanhojen Xbox-pelien kanssa. Osa peleistä toimii Xbox360 :ssä, mutta osa taasen sitten ei. Ennen ostamista onkin syytä tutkailla netissä olevaa listaa niistä toimivista peleistä, ettei vahingossa osta ns. sikaa säkissä.

...noir kirjoitti...

Minun on on se 500gb-slim jonka ymmärsin olevan niitä joka ei tue aiempien mallien pelejä, mutta kun tarkemmin tuota ohjekirjaa luen, niin siellä mainitaan erikseen yhteensopimattomuus vain ps2:n kanssa. Muuten siellä siellä sanotaan, että "tuote on vain rajallisesti yhteensopiva aiempien PlayStation-muotoisten ohjelmistojen kanssa." Ilmeisesti ps-tuote-maininta tarkoittaa sitten vain ykköslaitetta, eikä kaikkia aiempia ps-muotoisia ojelmistoja, jos kerran kakkosesta todetaan erikseen ettei futaa. Tämä tieto siis ohjekirjasta, ei googlailemalla, joka on tuottanut ristiriitaisuuksia. Samapa se, sillä jos se ykkönen toimii niin sekin on jo hyvä juttu ja kasvattaa mahdollisuuksia huomattavasti. Ainakin tuo C&C toimii moitteetta.

Pitänee tulostaa lista jotta ei ainakaan vahingossa ostaa vääränlaisia.

Anonyymi kirjoitti...

Itsellä on eräs PS1 peli jonka voin parilla eurolla myydä jos kiinnostelee, kun on yksi josta olisi mukava eroon päästä. Ja jos PS2 pelit toimivat niin niitäkin pari olisi eroon päästävänä. Siitäkin huolimatta että pelailen pääasiassa PS1 ja PS2 pelejä. Putkella vieläpä.

Ja jostain kuulin että ensimmäiset PS3-mallit tukevat PS2 -pelejä, myöhemmät Slim-mallit eivät sitten. Syynä kuulemma se että jengi hankkisi PS3:sen ja pelaisi PS2-pelejä, mutta... Miksi ihmeessä jos niillä ihan varmasti on jo PS2?

...noir kirjoitti...

Pelaan hyvin vähäisesti ja en ole vielä esimerkiksi valtaosaan peleistäni kajonnut muuten kuin laittamalle ne hyllyyn, niinpä en uskalla mennä lupailemaan ostavani mitään. Nytkin ne tulee hankittua puhtaasti heräteostoksina kirppareilta. Mutta profiilitiedoistani löytää sähköpostiosoitteen jonne voi toki vinkata mistä on haluamassa eroon ja millä summilla.
Ei kenties kuitenkaan niitä ps2-pelejä, kun kerran niiden toiminnasta minulla ei ole vielä tietoä.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitokset vinkistä, palaan asiaan tässä joskus

corum81 kirjoitti...

Ei tullut kyllä mieleenkään, että vanhemman version pelit kävisivät tuohon kolmoseen! Ja tuo Pirates on muutes minusta paras noista lego-peleistä, Batmanit siinä rinnalla.

...noir kirjoitti...

Olen tähän mennessä pelannut Lego Tähtien sotaa ja Lego Batmania, ja kaipa tuo Pirates on samanlainen, kun ainakin ne kaksi ovat keskenään aika samaa kauraa. Pidän kyllä molemmista.

...noir kirjoitti...

Joo, ei PS2-peli toiminut kolmosessa. Nyt on siis yksi tarpeeton PS2-peli.